lidmaatschaP

INNOVATIE & STRATEGISCH ADVIES

  • Regionaal netwerk van gedreven ondernemers 
  • Elkaar concreet adviseren over strategische en innovatieve vraagstukken
  • Verrassende inzichten vanuit andere sectoren
  • 4 keer per jaar bijeenkomst per regiotafel plus 1 jaarbijeenkomst met alle tafels 

DE ERVARINGEN VAN LEDEN

Zij zijn trots lid van de Innovatietafel. Lees hier wat de Innovatietafel voor hen betekent!

“Wij zijn met VDT Advocaten op vele vlakken druk bezig met innovatieve projecten. Dat betekent afstand nemen van de ‘ouderwetse advocatuur’ en het bouwen en doorontwikkelen van een modern advocatenkantoor (met juridische producten op de plank). Het sparren met gevestigde ondernemers is daarbij erg belangrijk en leerzaam.

Het mooie is bovendien dat – ondanks de totaal verschillende branches binnen de innovatietafel – iedereen binnen zijn onderneming (of als ondernemer) met soortgelijke uitdagingen kampt en een case dus met alle gevarieerde kennis aan boord vanuit verschillende invalshoeken kan worden bekeken.

We leren en helpen elkaar met de intrinsieke motivatie om elkaar ook echt beter te maken. Lid zijn van de Innovatietafel betekent zowel persoonlijk als zakelijk ontwikkelen.”

“De Innovatietafel heeft mij feedback gegeven op mijn bedrijfsplannen. Samen met andere mkb ondernemers heb ik goede inzichten gekregen en heb ik mijn plannen erdoor aan kunnen scherpen. De begeleiding en de structuur heeft mij de ruimte gegeven om vrij en open te kunnen praten.

Het luisteren naar de vraagstukken van de anderen en daarover met elkaar sparren, geeft mij telkens weer veel inspiratie.

Kortom, leuk, ontspannen en vooral heel leerzaam en inspiratievol.”

“In plaats van iedereen zelf proberen het innovatieve wiel uit te vinden kun je dat beter gezamenlijk doen met een inbreng van diverse ondernemers. De Innovatietafel werkt perfect en met name de combinatie bedrijfsbezoek + gezamenlijk diner zorgt dat er een open en goede sfeer ontstaat. Hierdoor krijg je veel nieuwe inzichten en feedback, hoe ik zaken anders en beter kan regelen/innoveren.

Het leuke is dat wildvreemde ondernemers als een soort van Raad van Commissarissen mee denken over jouw onderneming.

Leuk om te vermelden is dat de Innovatietafel zijn oorsprong kent bij mij en Martin van Autobedrijf van Tilborg.”

“In het begin had ik wel zo mijn twijfels of het concept kans van slagen heeft. Maar nu ik er een tijdje bij zit ben ik enthousiast geworden. Als ondernemer zit je er niet op te wachten dat jij je verhaal vertelt tegen een concurrent en die met je idee aan de haal gaat of weet hoe je er zakelijk voor staat. Dit is bij de Innovatietafel geen probleem.
Er is kruisbestuiving onderling aan de tafel maar de tafel is altijd exclusief ingericht. Dit betekent dat er geen leden uit dezelfde sector bij elkaar aan tafel zitten. Hierdoor kun je vrijuit spreken en de dialoog aangaan met de andere leden van de tafel.
Er wordt uiterst discreet omgegaan met alle informatie die aan bod komt op zo’n avond, maar het allerbelangrijkste is vooral de gezelligheid. De beste gesprekken worden gevoerd onder het genot van lekker eten en goed gezelschap en dit concept biedt beide.”

“Het concept vind ik erg prettig (alhoewel ik nog maar kort lid ben, dus ik moet nog de nodige ervaringen gaan krijgen). Ik vind het erg mooi om kennis en ervaring te delen, met daaraan gekoppeld dat je elkaar advies en richting kunt geven.

Meedenken, advies geven en ook challengen. Dat is een concept wat ik nog niet was tegengekomen en erg goed bevalt.

Persoonlijk heeft het mij 2 zaken opgeleverd; Het kunnen toetsen van ideeën concept of concrete business ontwikkelingen bij een netwerk wat daar objectief en zonder eigen belang naar kan kijken. Dat ervaar ik altijd als waardevol!

En het kunnen delen van mijn eigen kennis en ervaring die ik in de jaren opgebouwd heb. Als ik daarmee iemand kan helpen, dan voelt dat goed. Het is zonde om die kennis en ervaring voor jezelf of je eigen werkomgeving te houden.”

“Me als tekstschrijver aansluiten bij een groepje ondernemers dat zich met ‘innovatie’ bezighoudt? Ik had zo mijn twijfels. Binnen mijn beroepsgroep doe ik soms wat dingen ‘anders’, maar een grote innovator zou ik mezelf zeker niet noemen.

Toch heb ik nu – twee jaar later – geen spijt van mijn lidmaatschap. We kijken immers naar innovatie in de breedste zin van het woord. Sterker nog: we hebben het vaker over strategie, visie en organisatie dan over AI, hightech en robotisering, om maar eens wat te noemen.

Elke keer doe ik daarbij weer nieuwe inspiratie op. En eerlijk is eerlijk: aan tafel gaat dat allemaal net wat plezieriger dan in een stoffig achterafzaaltje.

Ik kan de Innovatietafel dan ook aanraden aan iedere ondernemer die wil blijven leren.”